Privacyrecht

Privacy en de bescherming van persoonsgegevens zijn sinds de invoering van de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) actuele thema’s die regelmatig in de media en de rechtspraak aan de orde komen. De AVG stelt voorwaarden aan de verwerking van persoonsgegevens, kent de betrokkenen verschillende rechten toe en bepaalt dat er technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen worden ingevoerd. De toezichthouder in Nederland, de Autoriteit Persoonsgegevens, kan sancties opleggen en uw organisatie kan behoorlijke (imago)schade lijden als de privacyregels worden overtreden.

Privacyrecht: AVG en Uitvoeringswet

Het privacyrecht - de regels die de privacy beschermen - zijn in belangrijke mate opgenomen in de AVG en de Uitvoeringswet AVG. Toepassing van de regels leidt in de praktijk tot uiteenlopende vragen. Onze juridisch specialisten helpen u graag bij vragen als:

Advies en hulp bij privacyvraagstukken

Bel ons, wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. Wij kunnen u adviseren over vraagstukken met betrekking tot privacy, adviseren en ondersteunen u bij het afhandelen van datalekken en AVG-verzoeken en bij het AVG-compliant maken van uw organisatie. Via Vijverberg kunt u een functionaris gegevensbescherming raadplegen of procesjurist inhuren. Ook staan wij organisaties bij wanneer u een klacht in wilt dienen bij de AP of de AP een onderzoek instelt of een sanctie heeft opgelegdWij kunnen u bijstaan bij de afhandeling van bezwaarschriften en u vertegenwoordigen in gerechtelijke procedures. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 079 - 3631919.

Advies nodig?

Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen u graag.

Gerelateerde cursussen

Privacy in het sociaal domein

Binnen het sociaal domein wenst de overheid een geïntegreerde aanpak van de verschillende problemen op het gebied van onder meer jeugd, zelfredzaamheid, werk en schulden…

Ook beschikbaar op: en

AVG en privacyrecht in de personeelspraktijk

Op de verwerking van persoonsgegevens van medewerkers is de privacywetgeving van toepassing. Wat betekent dat voor de relatie tussen werkgevers en werknemers? Welke persoonsgegevens mogen…

Ook beschikbaar op: en

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media

Gerelateerde referentieprojecten

Gebruik geheime geluidopnamen toegestaan?

Gebruik geheime geluidopnamen toegestaan?

Een gemeente schakelt een privacyspecialist in voor het beantwoorden van de algemene vraag of door klager in het geheim gemaakte geluidopnamen die hij toestuurt om zijn gelijk te bewijzen, mogen worden gebruikt in een klachtenprocedure…
De AVG vereist uitdrukkelijke toestemming

De AVG vereist uitdrukkelijke toestemming

Een organisatie maakt filmpjes van leerlingen van een basisschool. Ouders is per brief gevraagd of zij bezwaar hadden tegen het plaatsen van de filmpjes op een website. Vervolgens rijst alsnog de vraag of deze werkwijze…
Vijverberg ondersteunt FSB bij naleven privacywetgeving

Vijverberg ondersteunt FSB bij naleven privacywetgeving

De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) is een coöperatie die de screeningsorganisaties, welke de bevolkingsonderzoeken naar verschillende vormen van kanker uitvoeren, ondersteunt. Vijverberg Advocaten & Adviseurs ondersteunt de Functionaris voor de Gegevensbescherming van de FSB bij…

Gerelateerde publicaties

Ontvang onze publicaties

Volg ons op social media